Gusto Silesia
0 items Your Cart
Your Cart 0 items

Menu

Poznaj naszą kartę dań

Sandacz
53

smażony sandacz sous vide z pomidorowym sosem warzywnym, na włoskim arancini z dodatkiem swojskich pikli

filet z indyka owinięty w prosciutto crudo duszony w winie i ziołach, podany z puree z kalafiora i glazurowanymi truflami buraczanymi

grillowany filet z kurczaka sous vide, na ręcznie robionym makaronie, ze szpinakiem i pomidorami suszonymi w śmietankowym sosie

delikatna wieprzowina w parmezanowej panierce, ze smażonymi łódkami ziemniaczanymi, sosem cygańskim a’la Gusto i salsą z ogórka

podana z borowikami na śmietance, rosti bites i warzywami z pary

stek z łososia na sosie cytrynowym z gratin brokułowym

duszona w sosie własnym, soczysta wieprzowina, umieszczona między dwoma kawałkami podpłomyka, serwowana z frytkami z batata, sosem czosnkowym i balsamicznym oraz swojskimi piklami

delikatna wołowina pieczona w klasyczny sposób, na sosie gorgonzola, podana z bratkartoflami i miksem sałat

zawijas wołowy nadziany boczkiem, włoskim Salami Picante, papryką czerwoną, pomidorkami suszonymi i musztardą, podany z sosem borowikowym, smażonymi gnocchi i modrą kapustą

delikatny włoski ser owinięty w plastry cukinii na miksie sałat, z sosem vinegrette i prażonym nerkowcem

ręcznie formowany toskański makaron z papryką, cukinią i pieczarkami, smażony na maśle bastowany Grana Padano

aromatyczne warzywa, w sosie z pomidorów z Grana Padano, podane w podpłomyku

smażone na maśle z salami picante i przyprawami, podane ze świeżym pieczywem i Grana Padano

podpłomyki prosto z pieca podane z włoskimi wędlinami, Grana Padano, oliwkami i sosami: balsamicznym, pomidorowym pesto oraz czosnkowym (porcja dla dwóch osób)

aromatyczna kaszanka w panierce panko, z dipem miodowo – musztardowym i podpłomykiem z pieca

podany z kwaśnymi dodatkami i pieczywem

esencjonalny i aromatyczny krem, przyrządzony z włoskich serów z podgrzybkami, podany z grzankami i zielonym pesto

fantazyjnie skomponowane kremy: pomidorowy i kalafiorowy z pietruszkowym pesto i pieczywem

lekko pikantna zupa ze smażonym kurczakiem i warzywami, podana z Grana Padano

Swojsko
42

szynka i boczek przygotowane w naszej przyogrodowej wędzarni, cebula, papryka

Sztyry kyjzy
37

mozzarella biała, gorgonzola, mozzarella wędzona, Grana Padano, czosnek

Pizza szefa
43

Bresaola, rukola, Grana Padano

Łot bambra
38

Mielona wołowina, czosnek, ogórek kiszony, kukurydza, jalapeno

Crudo, mozzarella biała, oliwki, jalapeno, czerwona cebula

Miynsno
39

Kurczak, szynka, boczek, cebula, papryka

Sago
26

bazylia, mozarella biała, Grana Padano

Tradycyjno
35

włoska szynka cotto, pieczarki, cebula

Kurzo
33

kurczak, oliwki zielone, kukurydza

Karminadel
36

mielone mięso wołowe, kabanos, szczypiorek

szpinak, ricotta, pomidorki cherry, rukola

salami picante, papryczki jalapeno, czosnek

Cudzo
38

szynka Prosciutto Crudo, rukola, pesto z suszonego pomidora

kiełbasa śląska, boczek, ogórek kiszony, cebula, musztarda

Postno
31

tuńczyk, oliwki, cebula czerwona, oliwa czosnkowa

serek śmietankowy, łosoś wędzony, kapary, szczypiorek

Wymyślato
45

do wyboru z wszystkich składników wymienionych powyżej, sos pomidorowy lub śmietankowy, mięsa lub ryby - do 3 składników, warzywa - do 3 składników

włoskie pierożki nadziewane ricottą i szpinakiem bastowane masłem czosnkowym i Grana Padano

włoskie pierożki z jagnięciną podane z sosem paprykowym, posypane wędzoną mozzarellą

rzymskie rurki z kurczakiem, boczkiem i śmietanką, doprawione czosnkiem i wytrawnym winem, zagęszczone żółtkami

Lasagne
37

tradycyjnie podana włoska zapiekanka z sosem pomidorowym i serem mozzarella

grillowany kurczak z chrupiącymi sałatami, pomidorami i ogórkiem, doprawiony sosem balsamicznym i Grana Padano

kolorowe papryki, cukinia, bakłażan i pieczarki, chrupiące sałaty, doprawione sosem z pomidorów suszonych

suszona szynka dojrzewająca, mozzarella, pomidorki cherry i miks sałat z sosem vinegrette

trzy gałki lodów (do wyboru waniliowe, czekoladowe, sorbet), na gorących malinach z bitą śmietaną

nasza wersja tradycyjnego deseru włoskiego z kremem limonkowym, likierem migdałowym i kruszonymi malinami

Szarlotka
14

podane na ciepło ciastko pełne soczystych jabłek, zapieczone z puszystą pianką

zapytaj jaka słodkość dziś na Ciebie czeka

Pobierz menu w PDF