Gusto Silesia
0 items Your Cart
Your Cart 0 items

Menu

Poznaj naszą kartę dań

długo wędzone, domowe pastrami z mięsa wołowego, podawane w kanapce między grzankami ze swojskiego pieczywa, z rukolą, ogórkiem w miodowo-gorczycowej glazurze, majonezem truflowym , serwowane z kratkami ziemniaczanymi

BurgAmore
53

maślana, domowa bułka z trzema wieprzowymi karminadlami w chrupiącej panierce, zapieczonymi pod plastrem sera mozzarella z chrupiącym boczkiem, piklowanymi ogórkami i wyśmienitym sosem. Podawany z frytkami oraz surówką colesław

Żeberko BBQ
62

długo pieczone żebro wieprzowe z sosem BBQ o wędzonym posmaku, podawane z ziemniakami zapieczonymi z serem oraz surówkę colesław z chipsem z boczku

Filet Pollo
51

grillowany filet z kurczaka, podawany na plackach z cukinii z sosem warzywnym oraz crostini

stek z łososia na sosie cytrynowym podawany wraz z brokułowym gratin

duszona w sosie własnym, soczysta wieprzowina, serwowana między dwoma kawałkami podpłomyka, podana z frytkami z batata, sosem czosnkowym i balsamicznym oraz swojskimi piklami

delikatna wołowina pieczona w klasyczny sposób, serwowana na sosie gorgonzola z ćwiartkami ziemniaczanymi i miksem sałat

zawijas wołowy nadziany boczkiem, włoskim Salami Piccante, papryką czerwoną, pomidorkami suszonymi i musztardą, podany z sosem borowikowym, smażonymi gnocchi i modrą kapustą

włoskie pierożki nadziewane ricottą i szpinakiem, bastowane masłem czosnkowym i Grana Padano

delikatny, włoski ser owinięty w plastry cukinii, serwowany na chrupiących sałatach z sosem vinegrette i prażonymi orzechami nerkowca

ręcznie formowany, toskański makaron z papryką, cukinią i pieczarkami, smażony na maśle, bastowany Grana Padano

aromatyczne warzywa w sosie z pomidorów, sypane Grana Padano, podane w podpłomyku

placek prosto z pieca, pieczony z mozzarella i czosnkiem, podany z sosem czosnkowym i pesto z suszonych pomidorów

tradycyjna śląska sałatka z solonego śledzia z gotowanymi jajami i ogórkiem kiszonym, tradycja jednak przełamana jest pomidorami suszonymi i twistem z palonego masła

podpłomyki prosto z pieca podane z włoskimi wędlinami, Grana Padano, oliwkami i sosami: balsamicznym, pesto oraz czosnkowym (porcja dla dwóch osób)

aromatyczna kaszanka w panierce panko podawana z dipem miodowo-musztardowym i podpłomykiem z pieca

podany z kwaśnymi dodatkami i pieczywem (serwowany z wyjątkiem niedzieli)

tradycyjna, śląska zupa serwowana ze skwarkami z boczku, crostini oraz chipsem parmezanowym

esencjonalny i aromatyczny krem z białej cebuli z mozzarellą i grzankami

fantazyjnie skomponowane kremy: pomidorowy i kalafiorowy, podawany z pietruszkowym pesto i pieczywem

Swojsko
49

szynka i boczek przygotowane w naszej przyogrodowej wędzarni, cebula, papryka

Sztyry kyjzy
47

mozzarella biała, gorgonzola, mozzarella wędzona, Grana Padano, czosnek

Pizza szefa
53

Bresaola, rukola, Grana Padano

Łot bambra
47

Mielona wołowina, czosnek, ogórek kiszony, kukurydza, jalapenio

prosciutto crudo, mozzarella biała, oliwki, jalapenio, czerwona cebula

Miynsno
45

Kurczak, szynka, boczek, cebula, papryka

Sago
33

bazylia, mozarella biała, Grana Padano

Tradycyjno
42

włoska szynka cotto, pieczarki, cebula

Kurzo
39

Kurczak, pieczarki, kukurydza

Karminadel
42

mielone mięso wołowe, kabanos, szczypiorek

szpinak, ricotta, pomidorki cherry, rukola

salami picante, papryczki jalapeno, czosnek

Cudzo
46

Prosciutto Crudo, rukola, pesto z suszonego pomidora

kiełbasa śląska, boczek, ogórek kiszony, cebula, musztarda

Postno
39

tuńczyk, oliwki, cebula czerwona, oliwa czosnkowa

serek śmietankowy, łosoś wędzony, kapary, szczypiorek

Wymyślato
55

do wyboru z wszystkich składników wymienionych powyżej, sos pomidorowy, mięsa lub ryby - do 3 szt, warzywa - do 3 szt

makaron barwiony atramentem kałamarnic, serwowany z mulami i krewetkami black tiger w sosie śmietankowo-winnym

rzymskie rurki z kurczakiem, boczkiem i śmietanką, doprawione czosnkiem i wytrawnym winem

Lasagne
44

tradycyjnie przygotowana zapiekanka makaronowo-mięsna z sosem pomidorowym i serem mozzarella

grillowany kurczak z chrupiącymi sałatami, pomidorami i ogórkiem zielonym, doprawiony sosem balsamicznym i Grana Padano

kolorowe papryki, cukinia, bakłażan i pieczarki podane na chrupiących sałatach, doprawione sosem z suszonych pomidorów

panierowany ser camembert podawany na chrupiących sałatach z pomidorami, ogórkiem zielonym oaz sosem musztardowo-miodowym

trzy gałki lodów (do wyboru waniliowe, czekoladowe, sorbet), na gorących malinach z bitą śmietaną

nasza wersja tradycyjnego deseru włoskiego z kremem limonkowym, likierem migdałowym i kruszonymi malinami

intensywnie czekoladowe ciasto z orzechami w słonym karmelu podane z sosem malinowym

zapytaj kelnera jaka słodkość dziś na Ciebie czeka