Gusto Silesia
0 items Your Cart
Your Cart 0 items

Menu

Poznaj naszą kartę dań

Udko z kaczki ze smażonymi gnocchi, sosem rozmarynowym i kapustą modrą.

 

Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami, puree ziemniaczanym i surówką z kapusty pekińskiej.

Placki ziemniaczane z serem wędzonym, gulaszem wołowym i sałatką z ogórka kiszonego.

 

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym z kaszą pęczak i fasolką szparagową.

Wolno pieczone żeberka ze śląskim panczkrautem, czyli ziemniakami ugniatanymi z kapustą kiszoną i boczkiem.

 

Balsamiczna wątróbka drobiowa z boczkiem i pieczarkami, puree pietruszkowym i sałatką z marynowanych buraków, gruszki i sera feta.

Kurczak po toskańsku z pomidorami suszonymi i szpinakiem, podane ze smażonymi gnocchi.

 

Schabowy na sposób cygański, zapiekany z serem, pieczarkami i kwaśną papryką, podany ze smażonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Dorsz zapiekany ze szpinakiem z puree ziemniaczanym, sosem koperkowym i sałatką z selera.

 

Karkówka w sosie własnym z marynowaną cebulką i „szałotym z kartofli”.

pieczony na grillu lawowym filet z kurczaka z wolnego wybiegu wraz ze swojskimi frytkami, miksem sałat i konfiturą z czerwonej cebuli

wołowina, szpinak i ricotta zapiekane w talarkach ziemniaczanych z grana padano serwowane na grillowanym bakłażanie wraz z pomidorowym sosem napoli

zawijas wołowy nadziany boczkiem, włoskim salami picante i suszonymi pomidorami podany z sosem borowikowym, smażonymi gnocchi i kapustą modrą duszoną na winie

mielone mięso cielęce podane z grillowaną Prosciutto Crudo, swojskim panczkrautem i mizerią

duszone polędwiczki podane w białym sosie z kozaków z zapiekanką ziemniaczaną gratin i pomidorkami cherry

duszona w sosie własnym soczysta wieprzowina umieszczona między dwoma kawałkami podpłomyka, serwowana z frytkami z batata, sosem czosnkowym i balsamicznym oraz swojskimi piklami

włoskie kluseczki z warzywami korzeniowymi duszone w śmietance, uzupełnione pomidorkami cherry, świeżym szpinakiem i aromatycznym Grana Padano

Lasagne
28

tradycyjnie podana włoska zapiekanka z sosem pomidorowym i serem mozzarella

makaron barwiony atramentem kałamarnic z mulami i krewetkami black tiger, w sosie śmietankowo - winnym

rzymskie rurki z kurczakiem, boczkiem i śmietanką, doprawione czosnkiem i wytrawnym winem, zagęszczone żółtkami

Strozzapreti
29

ręcznie formowany toskański makaron z sosem napoli, bastowany masłem i serkiem typu feta, wszystko aromatyzowane lubczykiem

krem pomidorowy lub kalafiorowy z pietruszkowym pesto oraz pieczywem

1,5l

Coca-cola
12

1,5l

Fanta
12

1,5l

Sprite
12

1,5l

Sago
22

bazylia, mozarella biała, Grana Padano

Tradycyjno
31

włoska szynka cotto, pieczarki, cebula

Kurzo
28

kurczak, oliwki zielone, kukurydza

Karminadel
33

mielone mięso wołowe, kabanos, szczypiorek

szpinak, ricotta, pomidorki cherry, rukola

salami picante, papryczki jalapeno, czosnek

Cudzo
35

szynka Prosciutto Crudo, rukola, pesto z suszonego pomidora

kiełbasa śląska, boczek, ogórek kiszony, cebula, musztarda

Postno
27

tuńczyk, oliwki, cebula czerwona, oliwa czosnkowa

serek śmietankowy, łosoś wędzony, kapary, szczypiorek

prawdziwki, pieczarka, cebula

Wymyślato
40

do wyboru z wszystkich składników wymienionych powyżej, sos pomidorowy lub śmietankowy, mięsa lub ryby - do 3 składników, warzywa - do 3 składników

Krem ziemniaczany z pieczonym boczkiem i kozakami

Cebulowa
10

Cebulowa z chrustem ziemniaczanym i mozarellą

Duet krem
10

Duet krem pomidorowy i kalafiorowy z pietruszkowym pesto

Pobierz menu w PDF