Gusto Silesia
0 items Your Cart
Your Cart 0 items

Menu

Poznaj naszą kartę dań

stek z łososia na sosie cytrynowym z gratin brokułowym

delikatne policzki podane w sosie własnym z dodatkiem musztardy francuskiej, na śląskim panczkraucie i glazurowanej marchewce

dwa delikatne medaliony z mięsa drobiowego, zawinięte w boczku z warzywami, serem i pomidorkami suszonymi, podane z chrupiącym rösti na sosie śmietankowym

pieczony na grillu lawowym filet z kurczaka, podany z frytkami, miksem sałat i konfiturą z czerwonej cebuli

duszona w sosie własnym, soczysta wieprzowina, umieszczona między dwoma kawałkami podpłomyka, serwowana z frytkami z batata, sosem czosnkowym i balsamicznym oraz swojskimi piklami

duszone polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu i pomidorków secchi, podane z puree parmezanowym i truflami buraczanymi z gruszką

delikatna wołowina pieczona w klasyczny sposób, na sosie gorgonzola, podana z bratkartoflami i miksem sałat

zawijas wołowy nadziany boczkiem, włoskim Salami Picante, papryką czerwoną, pomidorkami suszonymi i musztardą, podany z sosem borowikowym, smażonymi gnocchi i modrą kapustą

grillowany tuńczyk na puree pietruszkowym z paskami cukinii i granatem

delikatny włoski ser owinięty w plastry cukinii na miksie sałat, z sosem vinegrette i prażonym nerkowcem

ręcznie formowany toskański makaron z papryką, cukinią i pieczarkami, smażony na maśle bastowany Grana Padano

aromatyczne warzywa, w sosie z pomidorów z Grana Padano, podane w podpłomyku

podpłomyki prosto z pieca podane z włoskimi wędlinami, Grana Padano, oliwkami i sosami: balsamicznym, pomidorowym pesto oraz czosnkowym (porcja dla dwóch osób)

Crostini
24

cztery drożdżowe bułeczki zapiekane z mozarellą, sosem pomidorowym i cebulą podane z sosem czosnkowym, dostępne w dwóch wersjach: mięsnej z salami piccante i boczkiem oraz warzywnej z pieczarkami i papryką

pierożki barwione sokiem z buraków, nadziewane kozim serem i miodem, podane na zielonym pesto i Grana Padano

podany z kwaśnymi dodatkami i pieczywem

smażony boczek, kiełbasa i ziemniaki wraz z razowym zakwasem, połączone w kultową wręcz zupę, którą każdy zna i lubi

fantazyjnie skomponowane kremy pomidorowy i kalafiorowy z pietruszkowym pesto i pieczywem

Cebulowa
15

charakteryzuje się bogatym bukietem smakowym, podana z mozzarellą i chrustem ziemniaczanym

Swojsko
39

szynka i boczek przygotowane w naszej przyogrodowej wędzarni, cebula, papryka

Sztyry kyjzy
30

mozzarella biała, gorgonzola, mozzarella wędzona, Grana Padano, czosnek

Pizza szefa
39

Bresaola, rukola, Grana Padano

Łot bambra
34

Mielona wołowina, czosnek, ogórek kiszony, kukurydza, jalapeno

Crudo, mozzarella biała, oliwki, jalapeno, czerwona cebula

Miynsno
37

Kurczak, szynka, boczek, cebula, papryka

Sago
24

bazylia, mozarella biała, Grana Padano

Tradycyjno
33

włoska szynka cotto, pieczarki, cebula

Kurzo
31

kurczak, oliwki zielone, kukurydza

Karminadel
33

mielone mięso wołowe, kabanos, szczypiorek

szpinak, ricotta, pomidorki cherry, rukola

salami picante, papryczki jalapeno, czosnek

Cudzo
35

szynka Prosciutto Crudo, rukola, pesto z suszonego pomidora

kiełbasa śląska, boczek, ogórek kiszony, cebula, musztarda

Postno
27

tuńczyk, oliwki, cebula czerwona, oliwa czosnkowa

serek śmietankowy, łosoś wędzony, kapary, szczypiorek

Wymyślato
40

do wyboru z wszystkich składników wymienionych powyżej, sos pomidorowy lub śmietankowy, mięsa lub ryby - do 3 składników, warzywa - do 3 składników

włoskie pierożki nadziewane ricottą i szpinakiem bastowane masłem czosnkowym i Grana Padano

charakterystyczne dla Włoch pierożki podane z sosem serowym, prażonym nerkowcem i papryką

rzymskie rurki z kurczakiem, boczkiem i śmietanką, doprawione czosnkiem i wytrawnym winem, zagęszczone żółtkami

Lasagne
32

tradycyjnie podana włoska zapiekanka z sosem pomidorowym i serem mozzarella

Cezar
35

grillowany kurczak z chrupiącymi sałatami, pomidorami i ogórkiem, doprawiony sosem na bazie żółtek i Grana Padano

kolorowe papryki, cukinia, bakłażan i pieczarki, chrupiące sałaty, doprawione sosem z pomidorów suszonych

suszona szynka dojrzewająca, mozzarella, pomidorki cherry i miks sałat z sosem vinegrette

trzy gałki lodów (do wyboru waniliowe, czekoladowe, sorbet), na gorących malinach z bitą śmietaną

nasza wersja tradycyjnego deseru włoskiego z kremem limonkowym, likierem migdałowym i kruszonymi malinami

Szarlotka
13

podane na ciepło ciastko pełne soczystych jabłek, zapieczone z puszystą pianką

zapytaj jaka słodkość dziś na Ciebie czeka

Pobierz menu w PDF